З новим тарифом знову без світла… Як уникнути енергетичного рабства

З новим тарифом знову без світла… Як уникнути енергетичного рабства

Дочекались... Побутовий тариф вже 2,64 грн. Промисловий більше 6 грн. Що далі?

Через підвищення тарифів на електроенергію якість життя для більшості населення може ще погіршитись, а бізнес буде змушений скорочувати робочі місця піднімати ціни на свою продукцію та послуги, чи економити на їх якості.

Впевнений, більшість і так не особливо задоволені якістю своєї мережі. Проблеми зі світлом періодично спостерігаються всюди, напруга скаче, ситуація в енергетичній інфраструктурі не стабільна і може погіршитись.

Генератором ці проблеми теж не вирішуються. До того ж він гарчить, димить, відносно малий ресурс і постійно потрібно витрачати кошти на пальне та обслуговування.Є краще рішення.

Встановіть сонячну електростанцію. Вона зменшить ваші постійні витрати і забезпечить будинок чи бізнес власним джерелом електроенергії навіть взимку. Це не міф. У мене є сонячна станція, стоять двосторонні фотомодулі, для них сніг - не проблема.

В похмуру погоду станції теж виробляють електроектроенергію, яку можна накопичувати в акумуляторах і використовувати в буд-який час для власного споживання, головне робити це розумно, витрачаючи її на основні потреби.

Обслуговувати станцію не потрібно.  В сучасних якісних літієвих акумуляторах більше 6000 циклів заряду-розряду. Їх ресурс навіть при щоденному використанні  більше 10 років. Якщо не економити на інверторі, то з ним також не буде проблем.

Ефективність двосторонніх фотомодулів краща, дають додаткову генерацію зі зворотньої сторони, Іх термін експлуатації більше 30 років.

Все працює автоматично, проблеми зі світлом непомітні. У кого прямий договір на електропостачання, то підключивши «зелений тариф» заробляєте, як я, продаючи надлишок своєї електроенергії в загальну мережу по 0,16 євро (6,28 грн. зараз) за кожну кВт*год.

Бізнесу з його тарифом і споживанням, сонячна станція потрібна ще більше. Суттєво економить витрати, або заробляє кошти власнику комерційної нерухомості, продаючи електроенергію своїм орендаторам дешевше, ніж вони купують з мережі.

Електроенергія – ліквідний актив, який буде лише дорожчати і потреби в ній будуть збільшуватись. Тому з впевненістю кажу: сонячна електростанція - це вигідна інвестиція.

Зараз весь світ переходить на альтернативні джерела енергії не тому, що там у населення більші доходи і кращий рівень життя, а через те, що там хвилюються за екологію, підтримують розвиток зеленої енергетики, цінять комфорт та рахують довгострокову вигоду.

Чимало моїх знайомих, що живуть закодоном, теж мають сонячну станцію, і пишаються цим. Там інші тарифи і трохи інше відношення до життя.

Коли чимало українців досі сумніваються в доцільності встановлення сонячної станції, то в Європі настільки росте попит, що зараз спостерігається дефіцит на якісне обладнання та комплектуючі, що імпортуються в Україну.

Але є інша проблема...

Я давно працюю в цій ніші і спостерігаю, що більшості простіше витрачати кошти на зрозумілі речі та інколи безкорисні речі: оновити авто, ремонт, посадити туї, а на станції, чомусь, потрібно зекономити.

В цьому винні не лише замовники, що порівнюють станції лише по ціні, нехтуючи результатом їх роботи та якістю.

Самі ж інсталятори, швидше запропонують вам найдешевшу комплектацію, щоб бути в ринку конкурентними, ніж встановлять систему, яка працюватиме краще та зароблятиме більше для замовника.

Кожна неотримана кВт*год генерації станції - це серйозні втрати, які будуть лише збільшуватись.

Цікавтесь, який має бути результат генерації та експлуатації хорошої системи. Порівнюйте моніторинг станцій,  рахуйте вигоду, обирайте кращих.

Джерело матеріалу: https://budport.com.ua/news/26857-z-novim-tarifom-znovu-bez-svitla-yak-uniknuti-energetichnogo-rabstva